WelSUM

EN OMSTREKEN

Onze B & B De kleine Hofstee is een prachtige uitvalbasis voor een bezoekje aan de Veluwe en Salland. Lekker een fietstocht maken naar bezienswaardigheden in de buurt. Een fietsroutekaart is aanwezig evenals twee klompenwandelroutes.

Het kleine dorp zelf verkennen met de Nederlands Hervormde Kerk, “het Kippenmonument”, het MKZ monument en de molen “Houdt Braef stand” in de kern. Of ga de wandelroute het “kippen-eindje” verkennen langs de prachtige IJsselhoeven. Of wandel rondom de Hank/Katerstede plas een oud zandwinningsgebied en nu een prachtig natuurgebied.

EEN RONDJE PONTJE

Genieten van vergezichten

Een “rondje pontje” met pontveren in Olst, Wijhe, Deventer en in het zomerseizoen de fietsveren “Dommerholtsveer” tussen Gorssel-Wilp. Combineer deze overtocht met een bezoek aan museum MORE  in Gorssel. 

Met "Het Kozakkenveer” tussen Veessen en Fortmond waar het prachtige natuurgebied de Duurse Waarden is gelegen.

DE RENDERKLIPPEN

Een prachtig natuurgebied

De Renderklippen is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt van Epe tot Heerde. Naast het talloze wild dat je er kunt aantreffen als je er op de juiste momenten wandelt, is er een schaapskooi gevestigd. De schaapskudde onderhoudt de heide op natuurlijke wijze.

IJSSELLINIE

Het geheim van de IJssel

De IJssellinie zijn de hedendaagse overblijfselen van de uiterst geheime waterlinie uit de Koude Oorlog. Bedacht en aangelegd om ons land te beschermen bij een mogelijke inval vanuit Rusland. Over een lengte van 127 kilometer zou een brede strook van vijf tot tien kilometer land tussen Nijmegen en Kampen onder water gezet worden. Diverse bunkers zijn nog te bezoeken, voor informatie kijk je op: www.ijssellinie.nl

DE HANZESTEDEN

HISTORISCH & ROMANTISCH

Bezoek één van de oude Hanzesteden Zwolle, Hattem, Deventer en Zutphen. Een diversiteit aan bezienswaardigheden zullen je verrassen. De steden hebben een rijke historie en verbergen vele romantische plekjes!  
Lees meer op www.visithanzesteden.nl

RUIMTE VOOR DE RIVIER

Watermanagement in beeld

Bezoek het bezoekerscentrum van de hoogwatergeul Veessen-Wapenveld waar een deel van het project “Ruimte voor de Rivier" is gerealiseerd.

 Adres:
De Nijensteen
Ijsseldijk 1
8194 LA Veessen